Juu, se on sit virallista. 28.8.08 meiti alottaa opinnot Kajaanin AMK:ssa. Ei voi uskoa miten helpottunut oli olo kun tänään lopulta tuli tulokset, tulin valituksi 29:stä sijalla 8, pääsykokeesta täydet pisteet :-D. Sanoisin jopa, etten ole pitkään aikaan tuntenut itseni näin tyytyväiseksi.

Ja sitten asiaan.

"Onnellisuus ei ole jotain mitä koetaan, vaan jotain mitä muistetaan."
-Oscar Levant-

Suurin osa maailman ihmisistä tavoittelee onnellisuutta. Ihmisellä on luontainen tarve olla onnellinen, mutta monet, niin valitettavan monet eivät omasta mielestään koskaan saavuta sitä. Mikä sitten on onnellisuuden määritelmä? Raha? Julkisuus? Perhe?

Totuushan on, että niin moni erilainen asia voi tehdä onnelliseksi. Perhe, ystävät, terveys kaikki ovat asioita, joiden perusteella ihmiset keskimäärin määrittelevät onnellisuuden. Mutta kuten sanotaan, toisen taivas on toisen helvetti. "Länsimaissa" on yhä yleisempää, että rahaa ja omaisuutta pidetään onnellisuuden vaatimuksena. Totta, ne helpottavat elämää kun ruoan hintakin on nousussa edelleen. Niin kutsutuissa kehittyvissä maissa taas suurin osa ihmisten onnellisuudesta koostuu perheestä, suvusta, yhteisöstä ja elämästä näiden asioiden sisällä. Iloitaan paljon yksinkertaisemmista asioista, kuin mitä "meillä päin". Tämä tietenkin on vain kultturellinen ero.

Totuushan on, että suurin osa ihmisistä on onnellisia, he eivät vain itse sitä huomaa. Yllättävän usein sitä ei osaa ajatella ja arvostaa tarpeeksi sitä, että on terve, on perhe ja on ystäviä. Olkaamme onnellisempia siitä mitä meillä on, eikä murehdita sitä mitä meillä EI ole. Kyllä se ajan kanssa, ja jos ei, niin sitten eletään sen mukaisesti ;-)

"Onnellisuuden tavoittelu on kaikkein naurettavin lausahdus; jos tavoittelet onnellisuutta, et koskaan löydä sitä"
-C. P. Snow-